Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελληνική Λύση» από τη Θράκη μιλά στην «Θ»

19 Απριλίου 2019
Posted in ΤΥΠΟΣ
19 Απριλίου 2019 Chris Pap

Σωτ. Μπαϊρακτάρης: «Πρώτα οι Έλληνες – Θέλουμε τον πολίτη δραστήριο»

-«Σημαντικό να προωθήσουμε θέματα που αφορούν την Ξάνθη και την Θράκη στην Ευρωβουλή», συμπληρώνει ο ίδιος

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, οριστικά ο Ξανθιώτης Σωτήρης Μπαϊρακτάρης, ο οποίος μιλά στην «Θ» για την επιλογή του αυτή, τις Ευρωεκλογές και το διακύβευμά τους, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.

«ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ – Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ»

Ειδικότερα ο ίδιος, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους είπε το «ναι» στον Κυριάκο Βελόπουλο, τονίζει ότι «η επιλογή ήταν αμφίδρομη, αλλά το κύριο «συστατικό» είναι η αγάπη για την πατρίδα και για την προώθηση του ελληνισμού και των θέσεων που πρεσβεύει το κόμμα, αλλά και των οποίων υπηρετώ εγώ προσωπικά».

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ»

Αναφορικά με τις πιθανότητες εκπροσώπησης τόσο της «Ελληνικής Λύσης» όσο και του ίδιου του κ. Μπαϊρακτάρη στην Ευρωβουλή, ο ίδιος επισημαίνει ότι «αν παρακολουθείτε τα γκάλοπ και τις στατιστικές, μας δίνουν αυτήν την στιγμή (που ακόμη δεν είναι «ώριμος» ο χρόνος ώστε να έχουμε μια καλή εικόνα) γύρω στο 3.5% σε ο,τι αφορά την Ευρωβουλή. Δηλαδή το κόμμα μας, θα μπει στην Ευρωβουλή, οπότε είναι σημαντικό για την Θράκη και ειδικότερα για την Ξάνθη μας, να προωθήσουμε θέματα που αφορούν και την περιοχή αλλά και ευρύτερα τον ελληνισμό».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…»

Σε ο,τι αφορά το κυριότερο θέμα που θα πρέπει να γίνει «γνωστό» για την περιοχή, ο κ. Μπαϊρακτάρης, υπογραμμίζει ότι «για την Θράκη θα πρέπει να αναδειχθούν η ελληνικότητα και οι αξίες που πρεσβεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χθες γίναμε μάρτυρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, βλέποντας να μην ψηφίζονται θέματα που αφορούν το ποντιακό στοιχείο. Δεν αναγνωρίστηκε η γενοκτονία. Είναι πάρα πολύ ακραία και απαξιωτική η στάση και η θέση των κομμάτων εξουσίας. Αυτά τα κόμματα δηλαδή τα οποία απαξίωσαν τον ελληνικό λαό και τον έβαλαν να γίνεται υποχείριο, πέρασαν στο επόμενο στάδιο πλέον (που δεν θα ντραπώ να το πω) της «εκπόρνευσης» των αρχών και των αξιών των οποίων θα έπρεπε να υπηρετούν. Είναι αδιανόητο να μην προωθείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τέτοια ψηφίσματα. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Τι θα βγουν να πουν αυτά τα κόμματα στους Πόντιους συμπολίτες μας (όχι μόνον στην Ξάνθη αλλά και σε όλη την Ελλάδα). Ότι δεν ψηφίστηκε για ποιο λόγο; Επειδή το κατέβασε ο «Χ» που δεν ανήκει στο κόμμα μας; Εμείς είμαστε πρώτα Έλληνες και προωθούμε την «Ελληνική Λύση» και μετά ο,τιδήποτε άλλο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο και σαν κόμμα, για τα σημαντικά εθνικά θέματα, ζητούμε επίμονα να γίνεται δημοψήφισμα».

«ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ»

««Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι με λίγα λόγια αυτά που προείπα. Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμα Δημοκρατίας. Ένας μεγάλος Έλληνας διανοητής, ο Κορνήλιος Καστοριάδης το έχει περιγράψει με δύο λέξεις: «Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός». Τι πετυχαίνεις όταν έχεις τον πολίτη δραστήριο; Όταν έχεις τον πολίτη δραστήριο, κάνεις ένα δημοψήφισμα και σταματούν να υπάρχουν όλα αυτά που λέγονται εύσχημα «διακύβευμα». Δεν υπάρχει διακύβευμα όταν η Δημοκρατία είναι «ζωντανή» και δυναμική κάθε μέρα. Εμείς δίνουμε την εντολή μας, μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια (ή για την Ευρωβουλή μια φορά κάθε πέντε χρόνια) και μετά δεν έχουμε την δυνατότητα ανάκλησης. Εάν δηλαδή αυτός που θα του δώσω την εντολή κάνει τα αντίθετα( κάτι που συνέβη με το κυβερνών αλλά και με άλλα παλαιότερα μνημονιακά κόμματα) δεν έχω την δυνατότητα να τον ανακαλέσω. Αυτό λέγεται «Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός». Εμείς θέλουμε τον πολίτη δραστήριο. Ο πολίτης έχει κλειστεί στο «καβούκι» του, έχει την άποψη ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί αφού τον απαξίωσαν πρώτα, τώρα τον «εκπορνεύουν» με τον χείριστο τρόπο και τον «σέρνουν» στις κάλπες, ώστε με εκβιασμούς και διλήμματα, να του αποσπάσουν και πάλι την ψήφο για να συνεχίσουν να τον «εκπορνεύουν» και την επόμενη πενταετία» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι γιατί είμαστε πατριώτες πρώτα για την Ελλάδα, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική αλληλεγγύη. Δεν μπορεί να είναι κάποιος υπερφίαλος και να λέει «θα δουλέψω για την πατρίδα» και να κοιτάζει τον εαυτό του».

«ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…»

Κλείνοντας ο κ. Μπαϊρακτάρης, σε ερώτηση της «Θ» σχετικά με το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τους πολίτες, απαντά: «να βγουν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο για τον εαυτό τους για την ζωή τους και για τον τόπο τους. Πρώτα οι Έλληνες, η ευημερία τους και η ανάπτυξή τους…»

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Γεννήθηκα στην παλιά πόλη της Ξάνθης στις 8 Ιουνίου 1964 .

Η μητέρα μου γεννήθηκε Στην Ξάνθη με καταγωγή από το Φανάρι Κωνσταντινούπολης και ο δάσκαλος, Πατέρας μου κατάγεται από τον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου στην  Εύβοια και είναι απόγονος του σημαιοφόρου  του Μακρυγιάννη στον οποίο οφείλεται και το επώνυμο της οικογενείας (Μπαϊρακτάρης ).

Βαφτίστηκα από τον Άγιο Πορφύριο ( κατά κόσμον  Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης) ο οποίος ήταν αδερφός του παππού μου Αντώνη Μπαϊρακτάρη .

Μεγάλωσα κι αγάπησα την Ξάνθη και την Θράκη μέσα απ´ την ματιά του ξεριζωμού της μάνας μου. Τελείωσα το λύκειο στην Ξάνθη και σπούδασα στην συνέχεια στην Ιταλία , δουλεύοντας  παράλληλα σε συνεργείο καθαρισμού στην αρχή και στην συνέχεια ως Διευθυντής στο γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου  της Ελληνικής  Πρεσβείας παράλληλα με τις σπουδές μου.

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza “ από το οποίο αποφοίτησα με άριστα ( 110/110 ) και έπαινο με επιβλέποντα καθηγητή τον υποψήφιο με  Νόμπελ, Franco Ferrarotti.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών  του Κρατικού Πανεπιστημίου Ρώμης σε συνεργασία με την UNISEF  για την «Εκπαίδευση της Ανάπτυξης» .

Επέστρεψα στην Ξάνθη και εργάστηκα ως Διευθυντής Προσωπικού και Διοικητικών Υπηρεσιών στην Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη για 19 χρόνια.

Είμαι υποψήφιος Διδάκτορας του ¨Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης .

Ίδρυσα το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης  « Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το οποίο είχε ως Μετόχους το σύνολο των Ανωνύμων Συνεταιριστικών Βιομηχανιών της Ξάνθης και των γειτονικών Νομών, στο οποίο διατέλεσα Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου επί  σειρά ετών.

Εργάστηκα στην συνέχεια ως Διευθυντής σε μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών , και στην συνέχεια  ως Διευθυντής σε εταιρεία που ασχολείται με το χονδρεμπόριο.

 

και από το «Κερασάκι στην Τούρτα» της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ»

» Σωτήρη καλή επιτυχία…

 

Είναι γεγονός ότι η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» είναι ένα ανερχόμενο κόμμα που του δίνουν πολλές πιθανότητες όχι μόνο να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή με δύο ευρωβουλευτές, αλλά και στο Εθνικό Κοινοβούλιο με ένα ποσοστό αρκετά επάνω από το 3%! Η υποψηφιότητα του Ξανθιώτη Σωτήρη Μπαϊρακτάρη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές του Βελόπουλου για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και θα έλεγα ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» στις επικείμενες ευρωεκλογές να στηρίξουν την υποψηφιότητα του συντοπίτη μας. Όχι γιατί απλά είναι Ξανθιώτης, αλλά γιατί έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό, αγάπη και ψυχή… Όσοι δούλεψαν άλλωστε μαζί του επί 20 χρόνια σχεδόν στην ΣΕΚΑΠ τον γνωρίζουν πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν μαζί μου. Σωτήρη καλή επιτυχία. »

 

Contact

Επικοινωνία

Στείλε τις σκέψεις και τις προτάσεις σου

ΤΗΛ: 6973 439 743

Contact